En kaka i ugnen

Blåbärsmousse!

Av enkakaiugnen - 2011-03-18 22:38

Den här moussen var hur god som helst! Och enkel att göra. Prova den!

Det här var första gången jag gjorde mousse av något annat än choklad. Det är nånting med gelatinblad som gör att man känner sej så duktig när man använder det. Det liksom stelnar och blir fint, och är lite svårt eftersom man måste blötlägga dom och greja. Och om man tänker bort att det är slaktavfall så är det gott att äta också...

Tanken är att jag ska fylla min födelsedagstårta med den här moussen och hallonsylt, men det funkade perfekt som efterrätt också, toppad med bär.

Receptet kommer från "bakabakalitenkaka.tove.blogspot.com".


Blåbärsmousse 2 port (dubbla satsen för ett lager tårtfyllning)

100 g tinade blåbär  

2 gelatinblad

1 dl vispgrädde

0,4 dl socker

½ tsk vaniljsocker

50 g färskost


Gör så här:

1. Mixa tinade blåbär.

2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.

3. Vispa grädden under tiden.

4. Hetta upp hälften av blåbärsmoset i en kastrull och lägg i gelatinbladen och låt dem smälta (inte vattnet som de legat i även om det står så på förpackningen).

5. Blanda resten av blåbären med socker, vaniljsocker och färskost. Rör ihop till en slät kräm.  

6. Rör ner den andra blåbärsblandningen och vänd sist ner grädden försiktigt. Rör om så att gräddklumparna försvinner och ställ i kylen en stund så den stelnar.

7. Lägg upp den i glas eller på en fin tallrik.

Toppa gärna med hallon och blåbär, det blir perfekt mot den söta moussen.

Idag serverade jag världens godaste chokladkaka till! Det var inte heller så dumt.   



Den här ska definitivt göras igen. Supergod och enkel att göra.

 
 
Annjo

Annjo

20 februari 2012 01:03

Vilken rolig sida det här! Har varit här och kollat ett par gånger tidigare. Har precis skapat en egen sida :)

http://annaaaaajoh774.wordpress.com

enkakaiugnen

20 februari 2012 11:50

Tack! Kul att du hittade hit!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards