Neeej! Jag har inte lärt mig hur en varmluftsugn fungerar! Men det är ju tydligt i alla fall att den inte fungerar som en vanlig ugn, suck...
Jag har hittat ett så otroligt gott recept på müsli som jag gjort hemma innan. Men eftersom den var så god så tog den ju slut så fort. Så idag skulle jag göra mer. Men vi har flyttat ut till mina föräldrar som är i USA just nu och de har av någon anledning köpt en varmluftsugn. Så trots att jag gjorde som jag skulle så brändes eländet. Jag hatar när det jävlas sådär...när man lägger ner tid och ingredienser också blir det bara svart och sot av alltihop!! "Det är synd om människorna". "Jaa...och dyrt."
Här kommer i alla fall receptet från den första gången jag gjorde den och lyckades riktigt bra. Receptet har jag tagit rakt av från pickipicki.se som är en jättehärlig och inspirerande blogg. Gå in där!
Kanelmüsli
2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
0,5 dl linfrön
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl hasselnötter
2 msk kanel
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung
Gör så här:
1. Hacka hasselnötterna.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om så det blandas bra.
3. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Ringla över honung, vatten och olja.
5. Rosta i ugnen på 175 grader, i 20-25 min. Rör om när halva tiden gått.
Ha lägre gradantal och kortare tid om du har varmluftsugn! Viktigt viktigt!
Då kan resultatet bli så här fint. Och gott.