Idag slavar jag under faktaböcker och artiklar...är ungefär lika roligt som det låter. Men helgen var toppen som tur var! Kalas, utflykt och långlördagsfrukost som syns på bilden. Jag har ju upptäckt det här med att göra müsli! Med tanke på att jag gillar sånt som går fort att göra och är enkelt så är müsli perfekt. Ursprungsreceptet kommer från tidningen Buffé. Den här müslin var lite väl söt för mig så nästa gång byter jag ut hälften av äppeljucien mot vatten.
Äppelmüsli ca. 8 dl
1 dl naturella nötter, t.ex hasselnötter, mandel, cashewnötter
3 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl riven kokos
1 dl konc äppeljucie (el. hälften vatten, hälften juice)
½ dl honung
1 msk malen kanel
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön (hade jag i)
1 dl russin
övrig torkad frukt som man gillar.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda havregryn, rågflingor, nötter och kokos i en bunke.
3. Blanda juice, (ev. vatten), honung och kanel i en skål och ringla sedan över grynblandningen. Rör om ordetnligt.
4. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
5. Grädda/Rosta mitt i ugnen i ca. 17 min. Rör om på plåten efter halva tiden.
6. Ta ut och låt svalna. Rör sedan ned resterande frön och torkad frukt.
Förvara i en burk med tätslutande lock.
Ät till nästa lyxfrukost