En kaka i ugnen

Sockerkakspaj med jordgubbar och rabarber.

Av enkakaiugnen - 2011-05-11 21:58

Det amerikanska namnet på denna skapelse är cobbler. Jag är allergisk mot alla engelska låneord som svenskan svämmar över av så här heter den sockerkakspaj istället. Eftersom en cobbler är en blandning av paj och sockerkaka så blev det ju väldans fiffigt också.

Tyvärr måste denna tillhöra kategorin misslyckanden, och jag kan inte ens skylla på receptet, det berodde helt på mej. Jag hatar när det blir så och svär högt och elakt över de förbannade kakorna som jag köpt en massa dyra ingredienser till och så går det bara åt h-vete. Motgångar är inte min grej. Problemet var att jag gjorde halv sats, och det hade nog gått jättebra om jag inte hade tagit hälften av allt utom grädden. Det blev väldigt gräddigt kan man säga. Men smaken var god, så om man bara gör som man ska (och inte försöker hacka grönsaker, steka köttfärs, diska, baka småkakor och göra cobbler samtidigt) så blir nog konsistensen nog lite bättre också.


Sockerkakspaj med jordgubbar och rabarber 4 portionspajer

Fyllning:

ca. 400 g rabarber (ca. 8 små stjälkar)

4 st jordgubbar

3 msk smör

4 msk socker  


Deg:

100 g mjukt smör

1 dl socker

1½ dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ dl vispgrädde

1 ägg


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Skala och skär rabarberna i bitar. Stek dem en kort stund och sockra dem.

2. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med rabarberna i en skål.

3. Lägg blandningen i ugnsfasta portionsformar eller en större form.

4. Degen: Vispa ihop smör och socker.

5. Blanda alla torra ingredienser och häll dem i smörblandningen.

6. Vispa ner grädden och ägget.

7. Bred ut smeten över bären i ugnsformen.

Grädda i 20-25 minuter. Då ska pajen inte se ut som min paj, utan ha ett mer smuldegsliknande utseende med stora smulor...

Så här ska sockerkakspajen inte se ut. Setting a bad example...

 
 
Alexandra - Kärlek på tallrik

Alexandra - Kärlek på tallrik

11 maj 2011 23:38

åh, jag har aldrig tänkt på att cobbler kan översättas med sockerkakspaj, det låter ju jättegott!

Vad kul att du hittade till min blogg, det gjorde att jag hittade din, som är jättemysig =D

Du får ta och prova att göra några cakepops snart (eller eftersom du inte gillar låneord får det väl bli... kak-klubbor eller något ^^)! Själv tog jag bara helt vanliga grillpinnar och delade dem på mitten, och det fungerade bra det med =D

http://daedalsmat.sajto.se

enkakaiugnen

12 maj 2011 09:40

Ja, det får bli ett sommarprojekt! Det ska bli många projekt i sommar! Kul att du tycker om bloggen :)

 
Bullmamman

Bullmamman

14 maj 2011 20:39

Jag tänkte först göra en våningstårta men struntar i det. Har bara gjort en våningstårta och det var inte så svårt :)
Jag gör 3 tårtor i olika storlekar :)

http://www.bullmammasara.blogg.se

enkakaiugnen

14 maj 2011 22:51

Låter som ett bra alternativ, ska du ha samma fyllning i dem då? Lycka till förresten :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards