En kaka i ugnen

Blåbärsmarmelad!

Av enkakaiugnen - 2011-05-29 23:04

    

 


Ikväll skulle jag göra tårtbotten till sambons 30-årskalas på fredag. Och skorpor skulle jag göra. Vad det blev? Blåbärsmarmelad. Och rabarber-jordgubbmarmelad och scones! Scones är underskattat i denna värld av sugarpaste och cupcakes! Det bästa var att kvällsfikat blev en höjdare, det sämsta att jag ligger efter med tårtbaket. Men det gör inget när marmeladerna blev så goda! Här är den första av dem. Tyvärr har jag inga bra bilder på den, därför är det lite andra blåbärsbilder ovan. Den nedersta är en bild på världens bästa frukost, mormors blåbärsgröt.


Blåbärsmarmelad 1 liten burk

170 gr (= 4 dl) frysta blåbär

160 gr (=2 dl) syltsocker

1 tsk äkta vaniljsocker


Gör så här:

1. Blanda allt i en kastrull.

2. Värm upp under omröring, rör i botten så inte sockret bränner fast.

3. Koka kraftigt i 2-5 min. Rör om då och då.

4. Häll upp marmeladen i rena burkar.

Förvara marmelade mörkt och svalt.

Ät den i fil, på grahamsscones, skorpor, med yoghurt, på pannkaka, rostat bröd våfflor, i bullar, tårtor, muffins eller på något annat kreativt sätt. Kanske inte med ost dock, fick ett sånt förslag för ett tag sen här     

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards