Att bero på det här med GI (jag skrev ju om GI-bröd för ett tag sen) så hittade jag även en müsli i samma tidning, en GI-müsli. Det här är den. Den blev väldigt god, men jag vet inte om det är så mycket mer GI än någon av de andra müslisorterna jag gjort. Det som skillde ut den här var att det var mindre socker i och det gillar jag, men när det gäller gryn och sådant var den väldigt lik de andra sorterna. Apelsin, ingefära och kanel var kryddorna och jag måste säga att kanelen var den jag kände tydligast (hade i lite extra av den så det var mitt eget fel). Jag la till lite nötter och flingor också, här är mitt recept:
GI-Müsli med apelsin, kanel och ingefära 2 burkar, ca. 1,5 l
3 dl havregryn
4 dl rågflingor

1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter, grovt hackade
½ dl rårörssocker
1,5 msk mald kanel
½ msk ingefära
(eller 1 msk kanel och 1 msk ingefära)
1 dl vatten
1 apelsin - saften
½ dl rapsolja
1,5 dl russin
Gör så här:
Sätt ugnen 200 grader.
1. Blanda gryn, flingor frön, nötter, socker och kryddor i en bunke.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten och rapsolja - rör noga.
3. Häll vätskan över och grynblandningen och blanda ordentligt.
4. Häll ut på en plåt. Rosta i ca. 25 min, rör om FLERA gånger.
5. Låt kallna på plåten. Blanda sedan ned russinen och förvara i burk med lock.
(Micke på grillguiden tipsar om att rosetter är fint att knyta runt müsliburkar, men det får stå för honom).