En kaka i ugnen

Somrig persikodessert!

Av enkakaiugnen - 2011-07-24 10:00

Jag har varit på en supermysig mini-semester hos mina släktingar i Eskilstuna! En av kvällarna grillade vi och gjorde den här efterrätten. Det är den fine brodern som är upphovsmann, hans fina sambo som är persiko-kock medan jag chefade över chokladsåsen. Många beståndsdelar, men så blev den smarrig också! Och lättgjord!


Persikodessert med Start och chokladsås Ca. 10 portioner

10 nymogna persikor (alltså hårda, inte mjuka och mosiga)

1 l vatten

5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

Smör att steka i

2 msk ljus sirap

Ca. 5 dl Start müsli naturell (eller annan crunchy-müsli)

Chokladsås

Vaniljglass


Gör så här:

1. Skölj och kärna ur persikorna och skär dem sedan i bitar.

2. Blanda vatten, socker och vaniljsocker till en sockerlag. Smaka av och tillsätt mer socker/vatten efter smak.

3. Lägg persikobitarna i en skål och slå över sockerlagen (den ska täcka persikorna, gör den inte det så blanda mer enligt samma princip, dvs. 2 delar vatten, 1 del socker). Låt persikorna dra i minst 1 timme, helst 2 timmar.

4. Häll över persikobitarna i ett durkslag och låt rinna av. Lägg på hushållspapper för att dra ur mer vätska.

5. Stek persikorna (i 2 omgångar) i mycket smör på medelhög värme tills de blir mjuka och lite genomskinliga.

6. Ringla över ca. 1 msk sirap och låt det koka in. Häll upp persikorna i en skål och stek nästa omgång på samma sätt.

7. Koka chokladsåsen - recept här.

8. Fördela müslin i 10 fina glas. Fördela persikobitarna på müslin. Toppa med vaniljglass och ringla därefter över chokladsåsen. Servera på studs!

Sommar i dessertform!

 
 
Frida

Frida

25 juli 2011 20:23

Hej!! Ta gärna en titt på min blogg!! Jag har roliga tävlingar då och då!!! Man kan vina fina priser!! Och du kan få veta mitt liv som Frida /Frida

http://fridablogg.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards