En kaka i ugnen

Fruktsallad med mandelcreme fraiche och kanelmüsli.

Av enkakaiugnen - 2011-08-21 22:19

Idag blev jag bjuden på middag hos mamma och pappa. Hur gott som helst var det, pappa vet vad han håller på med där bland kastruller och varmluftsugnar! Fick Toast Skagen på hembakat bröd (bara en sån sak) och supergoda persiljebiffar med en jättegod sås till. Eftersom jag också ville bidra gjorde jag efterrätten. Ville göra en lite lättare efterrätt som inte var så mättande och hyffsat nyttig. Den blev riktigt god, men jag tror nog att det berodde mer på frukten än mej. En fruktsallad gör ju liksom sig själv, om den får lite hjälp på traven. Så här hjälpte jag till (på ett ungefär):


Fruktsallad med mandelcreme fraiche och kanelmüsli ca. 3 port

2 päron

2 nektariner  

1 banan

3 kiwi

Lite pressad lime (ca. 1/4 lime)

(eller helt andra frukter)


1 dl creme fraiche (ej lätt)

½ dl vispgrädde

½ tsk vaniljsocker

1 msk strösocker

4 bittermandlar (el. arom, gärna 4 droppar)


2 dl müsli (eller annan müsli utan frukt/bär)

Kanel


Gör så här:

1. Skär frukterna i bitar, lägg i en skål och pressa över lite lime. Låt stå en stund.

2. Vispa creme fraichen luftigt med elvisp. Häll i grädden och vispa en stund till så det blir fluffigt.

3. Rör ner socker, vaniljsocker och riven bittermandel.

4. Om müslin behöver mer kanelsmak så lägg den i en ugnsfast form, blanda ner ca. ½ msk vatten (till 2 dl müsli) och strö över kanel. Rosta i ugnen på 100 grader i ca. 20 min.

5. Varva godsakerna i fina glas. Jag tog frukt, kräm och müsli i 2 omgångar.

Servera direkt! Misstänker att denna även skulle passa perfekt som lyxfrukost en söndag eller som brunchrätt.

 
 
Ida

Ida

27 augusti 2011 15:40

Nämen gud så fräscht och gott de ser ut!

http://idasivertsson.blogg.se

enkakaiugnen

28 augusti 2011 01:09

Tack! Ja, det var perfekt efter maten :)

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards