Gud vad svårt det är att ta fotografier på mat! Av nån anledning är det så mycket enklare med kakor och bakverk... Jag skriver ju oftast inte om mat, men när jag gör någon av mina favoriträtter kan den få slinka igenom. Här är min favoritpasta just nu. Det är bara 5 ingredienser och den är superlätt att göra. Det är en ganska "torr" pastarätt eftersom det inte är någon sås till. Egentligen påminner den mer om en slags pastapytt. Olivolja och vit balsamvinäger står för vätskan och ger smak åt halloumin och jag skulle kunna äta hur mycket som helst av det här!
Halloumipasta med morötter 2 port.
Spaghetti / tagliatelle
1 halloumiost
½ gul eller röd lök
2 medelstora morötter
½ dl solrosfrön
Olivolja
Vit balsamvinäger
Gör så här:
1. Koka pastan.
2. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på hög värme tills de får färg. Rör om/ rör på stekpannan ibland så de inte bränner fast.
3. Skär löken i små bitar och riv morötterna grovt. Stek lök och morötter mjuka i lite olja. Häll på ett fat.
4. Skär halloumin i tärningar och stek på hög värme så tärningarnas sidor får färg. Blanda sen i lök och morötter.
5. Häll av pastavattnet och ringla lite olivolja över pastan. Rör ner halloumi, lök och morötter.
6. Lägg upp på en tallrik och ringla över balsamvinägern efter egen smak. Toppa med solrosfröna.
Ät gärna med sallad och tomater. Namnamnam!