En kaka i ugnen

Rabarbermarmelad med vanilj och ingefära!

Av enkakaiugnen - 2011-09-07 12:00

I ett försök att rädda det som räddas kan innan frostnätterna smyger sig på så stal jag de sista rabarberna av mina päron i lördags (ja, det blev faktiskt stöld, skulle ju fråga men glömde bort). Var på marknad samma dag och där såldes det just rabarbermarmelad med ingefära, därför blev jag lite sugen att testa att göra egen. Sagt och gjort. Jag var kanske lite för ivrig med ingefäran, men den blev  god ändå. Ganska smakrik, så gillar man det så kan man använda receptet som det är. Annars kan man ta hälften av ingefäran och vaniljextraktet, så smakar det mer av rabarbern skulle jag tro. Men då blir det å andra sidan inte samma sting i den. Svåra frågor det där...


Rabarbermarmelad med ingefära och vanilj 2 små burkar

Ca. 460 g rabarber     

1/4 dl vatten

saft av ½ citron

250 g syltsocker

2 krm malen ingefära (el. 1 krm)

2 krm vaniljextraktpulver (el. 1 krm)


Gör så här:

1. Skölj och skala rabarbern. Skär i små bitar.

2. Lägg rabarber i en kastrull och tillsätt vatten och citron.Låt koka utan lock i ca. 15 minuter. Rör om ibland så det inte bränner fast.

3. Rör ner socker och kryddor och låt koka ytterligare 5 minuter (ca.)

4. Låt svalna något och häll upp på rena och torra burkar. Sätt på locket och vänd burken upp och ner så bildas ett vakuum (tips från svärmor).

Ät på varma scones. Himlen runt hörnet.

 
 
Ingen bild

uffe

7 september 2011 13:28

Den 20 september drar Uffe och hans entourage igång bageriet igen. Allt kan hända! Den suraste av degar, den sötaste av småkakor den torraste skorpan...Din blogg kommer att vara en del av kursmaterialet. Keep up the good work!

enkakaiugnen

7 september 2011 16:08

Spännande, det ser vi fram emot! Förväntar mig ett och annat smakprov, särskilt av den torraste skorpan ;)
Ser nu med glädje fram emot en pannkakskväll!!

 
Niklas

Niklas

8 september 2011 18:11

Så gott !!

http://bagerietochkoket.blogspot.com

enkakaiugnen

10 september 2011 18:38

Tack :)

 
Ingen bild

Siv

4 juli 2012 20:17

Så himla god den blev.

Tack

enkakaiugnen

6 juli 2012 00:30

Vad bra! Roligt att höra! Jag gillar den också, särskilt på en skorpa med lite ost till.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards