Om det är nån dag som man ska äta mazarinfrukost så måste det ju vara på en söndag. Den här müslin är alltså en perfekt söndagsfrukost. Den är smaksatt med bittermandelarom, vilket var ett eget litet påhitt som visade sig bli väldans gott. Om man gillar bittermandel och mazarinsmak vill säga. Det svåra kan vara att dosera. Det var svårt att avgöra antalet droppar jag använde, men jag skulle säga att det var runt 20 st. Ett tips är att droppa i lite i taget i vatten-oljeblandningen och smaka av den, innan man häller den över müslin. Då får man en idé om hur starkt den smakar så man kan tillsätta mer om man som jag, är ett mazarinfantast.
Mazarinmüsli Ca. 2 liter
6 dl rågflingor
6 dl fullkornshavregryn
6 dl hackade, blandade nötter (t.ex. paranötter, hasselnötter, mandel)
3 dl solrosfrön
0,75 dl rårörsocker
1 dl kokos
3 msk kanel
2 dl vatten
1 dl rapsolja
1 apelsin
Ca. 20 droppar bittermandel
Russin
Gör så här:
Sätt ugnen 200 grader.
1. Blanda flingor, frön, nötter, socker och kryddor i en bunke.
2. Blanda saften från apelsinen med vatten och rapsolja - rör noga. Droppa i bittermandeldropparna.
3. Häll vätskan över och grynblandningen och blanda ordentligt.