Pannacotta är det enda ord jag vet som rimmar på mitt namn. Lite lustigt tycker jag. Den här åt vi i lördags när vi hade finfrämmande här på glöggkväll. Trevligt som bara den var det och efterrätten blev riktigt god. Testa den i helgen om ni är lite saffranssugna! Den smakar som en lussebulle i mjukare form, så de andra som åt den. Kan bara hålla med.
Saffranspannacotta med pepparkakor 4 st
1 1/4 gelatinblad
½ vaniljstång
0,5 g saffran (1 pkt)
2,5 dl vispgrädde
1/4 dl strösocker
5 pepparkakor
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de täcks.
2. Häll upp grädden i en kastrull. Tillsätt saffran och socker.
3. Dela del halva vaniljstången på mitten på längden. Skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen. Lägg även ner stången.
4. Slå på plattan och sjud på låg värme i ca. 3 min.
5. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem så att vattnet försvinner så mycket det går.
6. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen i grädden. Rör ordentligt så det inte blir klumpar!
7. Ta bort vaniljstången från grädden.
8. Häll upp i 4 små, fina glas. Låt dem stå en stund och svalna. Ställ sedan in dem i kylen för att de ska stelna. Det tar minst 2 timmar.
9. Ta ut dem alldeles innan ni ska äta dem och strö krossade pepparkakor över dem.
Klart, färdigt, ät!