Jag var bara tvungen att ta nya bilder på röran. Den förra såg ut som...ja...något som någon redan ätit och fått nog av om man säger så. Så här är nya bilder från den alldeles nya kameran! Vilken skillnad!! Och så himla mycket roligare att ta bilder nu! Här är ett recept på en supergod tonfiksröra! Det är sällan jag lägger upp mat-recept men den här röran förtjänar verkligen en plats! Jag fick receptet när jag var runt 16 och har gjort den så många gånger. Det är svårt att ge exakta mått, eftersom jag gör lite olika varje gång, men jag kan säga på ett ungefär hur mycket det ska vara. Detta recept räcker till att fylla 2 mellanstora smörgåsar.
Tonfiskröra
1 liten burk tonfisk (95 g )
Ca. 3 msk finhackad röd lök
Ca. 3 msk finhackad röd paprika
Ca. 1 msk finhackad purjolök
1 kokt, hackat ägg.
1 dl creme fraiche
Ca. 2 msk majonäs
Hackad dill
Citronpeppar
Ev. lite citron
En gnutta curry (lite!)
Svartpeppar & salt
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser och krydda efter smak. Ta gärna mycket dill och citronpeppar, men bara lite curry.
Servera som den är med en sallad, eller på rostat bröd, i baguette eller på surdegsbröd. Hur gott som helst!