Ja, det här är ett nyttigt bröd, vilket både syns och känns. Men med gott pålägg är det helt okej som brödsubstitut, vilket alla LCHF:are verkar eftersöka. Lättbakat var det också och det ska enligt uppgift gå att rosta men det har jag inte provat än.. Får nog bli till frukost imorn! Receptet kommer från LCHFrecept.com.
Formbröd - LCHF 1 bröd
Ingredienser:
25 g smör
50 g blandade nötter
2 dl hela linfrön
0,5 dl sesamfrön
1 msk fibrex
1 tsk bakpulver
3/4 msk malda brödkryddor
0,5 dl crème fraiche
125 g keso
3 ägg
2 msk solrosfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret.
2. Hacka nötterna grovt.
3. Vispa upp äggen lite i en skål.
4. Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål.
5. Smöra och bröa en brödform (t.ex. med sesamfrön).
6. Häll smeten i brödformen. Strö över solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt svalna och ät med mycket gott pålägg!