Om det är någonting som jag verkligen tycker om i matväg så är det pannkakor! Jag borde verkligen äta det oftare för det är ju så himla gott. Helst vill jag ha dem till middag och göra rullar fyllda med jordgubbssylt och vispad grädde av dem. Men den amerikanska varianten är inte så tokig den heller, särskilt inte Leilas amerikanska pannkakor som jag gjort denna gång. Fyllda med blåbär och serverade med extra blåbär och vaniljglass blir de hur goda som helst! Vill man ha en mer LCHF-vänlig frukostpannkaka kan man titta här. Och vill man ha en norrländsk pannkaka med hjortronsylt så hittar man den här. Vill man ha någon annan sylt till så titta under sylt/marmelad-fliken! Det här är mitt bidrag till Månades Sötsak hos Söta saker, där temat denna månad är frukost.
Leilas amerikanska pannkakor 8 st
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
skal av en citron
Ca. 1 dl blåbär
2 msk smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
2. Smält smöret och rör därefter ner mjölken.
3. Häll i en skål och rör ner ägget.
4. Häll äggblandningen i mjölet och rör till en slät smet.
5. Tillsätt blåbären och rör inte för mycket, för då färgar de smeten.
6. Grädda i smör på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Servera varma med vaniljglass och hallonsylt!