En kaka i ugnen

Tillbaka med en kiwikaka!

Av enkakaiugnen - 2012-03-11 14:18

     

Har du bakabstinens? undrade sambon för en stund sedan. Hemkommen från en fantastiskt härlig fjällvecka kunde jag glatt konstatera att det har jag. Eller hade snarare, för så här två mjukkakor och ett brödbak senare känns allt åter i sin ordning. Dagens första bakprojekt blev en kiwikaka. I min ungdom försökte jag mig på nåt liknande men det blev inte bra alls. Därför blev jag så himla glad nu, för den blev jättegod! Receptet hittade jag på den här bloggen. Den är gjord på sockerkaksbas och de lite syrliga kiwifrukterna passar perfekt med kakan.


Kiwikaka

125 smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 kiwifrukter


Gör så här:



Sätt ugnen på 175 grader.

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i  små tärningar.

2. Vispa smör och socker poröst.
3. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker noggrannt.
5. Rör ner blandningen i äggsmeten.
6. Blanda ner kiwibitarna i smeten så de fördelas jämt.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form (1 liter).
8. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca. 50 min-1 timme.

Ät den med en kopp kaffe eller ett glas saft. Vill du spara den längre än 2 minuter, kan du förvara den i kylen i några dagar eller frysa in den. Då håller den i ca. 3 månader.

   

 
 
Karinw

Karinw

11 mars 2012 16:57

Kiwikaka det var nytt för mig, fiiiina bilder!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

12 mars 2012 22:17

Tack! Ja, jag tror inte det är så vanligt med just kiwikaka, det var ganska svårt att hitta recept. Synd egentligen för kiwi som är syrligt passade perfekt i den söta kakan. Kul att du tyckte om bilderna!

 
Mellanbarnet

Mellanbarnet

22 augusti 2012 20:01

Ska sitta i möte precis hela dagen imorgon och tänkte att jag och kollegorna nog behöver socker framåt eftermiddagen. Jag tror den här kakan kommer passa kanon - särskilt som hela mötet ska handla om just...kiwi!

http://mellanbarnet.wordpress.com

enkakaiugnen

22 augusti 2012 20:48

Vad kul! Hoppas att dom och du kommer gilla den! Det är ett tag sen jag åt den nu, men jag tyckte den var jättegod! :)

 
Mellanbarnet

Mellanbarnet

23 augusti 2012 23:26

Den blev mycket god och uppskattad! Tack för ett bra recept, det kommer användas även när jag inte är kallad till kiwi-möten.

http://mellanbarnet.wordpress.com

enkakaiugnen

24 augusti 2012 18:29

Vad roligt! Låter bra att du ska baka den till andra gånger också, för kiwi-möten är kanske inte så ofta? Trevlig helg!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards