En kaka i ugnen

Leilas klassiska våfflor!

Av enkakaiugnen - 2012-03-22 21:38

     

Idag har vi invigt en av fjolårets födelsedagspresenter, våffeljärnet! Jag ville ha en riktigt bra våffelsmet så jag använde receptet på "Klassiska våfflor" ur Leilas bok "One more slice". Tyvärr levde resultatet inte riktigt upp till förväntningarna. Om det berodde på smeten, gräddaren eller våffeljärnet ska vi låta vara osagt. Det kan ha varit en kombination av alla tre. För Leilas recept brukar som sagt funka väldigt bra. Det blev dock inte de där frasiga våfflorna som jag ville ha, men då kunde jag ju å andra sidan använt receptet som heter just "Frasvåfflor". Tror vi gör så nästa gång och då kanske även järnet fungerar bättre. Men tills dess finns receptet på klassiska våfflor här. För även om de inte blev frasiga så smakade de väldigt gott. Med blåbärsylt, hjortronsylt och en klick grädde så var det alla tiders. Vill man hellre ha äppelmos till (hur gott som helst) så hittar man det här. Är man mer inne på rabarber- och jordgubb såhär på vårkanten så kan man klicka här.


Leilas klassiska våfflor Ca. 10-12 våfflor  

5 dl vetemjöl

1 ½ tsk salt

2 tsk bakpulver

8 dl mjölk

75 g smör

4 ekologiska ägg


Gör så här:

1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken. Rör till en slät smet.

2. Smält smöret och vispa ner det och resten av mjölken.

3. Rör i äggen.

4. Låt smeten svälla i 20-30 minuter.

5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna tills de blir som du vill ha dem.

Servera med sylt och lättvispad grädde!


   

 
 
Karin L

Karin L

23 mars 2012 18:44

Nu är jag absolut ingen expert, eller kan så mycket om varken bakning eller matlagning, men vad jag lärt mig är att ska våfflorna vara frasiga så ska det inte finnas ägg i dom. Själv gör jag alltid egen våffelsmet, men smakade faktiskt Kungsörnens Kejsarvåffor som är oerhört goda och fantastiskt frasiga!!!

Kram

http://www.ronjasmatte.com

enkakaiugnen

23 mars 2012 20:44

Det kanske är äggen då...är heller ingen våffelexpert, men jag ska banne mig lära mig hur man gör dem frasiga! :)

 
Ingen bild

Melita Sara

23 mars 2012 21:29

Det är sant att om man vill ha frasiga våfflor så ska det inte vara ägg i. Utan ägg är frasvåfflor, med ägg är mjukvåfflor. Vissa gillar de mjuka men själv gör jag alltid utan ägg och då blir de riktigt frasiga och goda!

enkakaiugnen

23 mars 2012 21:53

Tack, då har jag fått svar på våffelfrågan :) Nästa gång blir det utan ägg!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards