En kaka i ugnen

Chokladglasyr!

Av enkakaiugnen - 2012-04-06 22:56

 

Den här chokladglasyren har jag gjort flera gånger nu och den är så god! Funkar både som tårttopping, på muffins och på brownies. Den kommer från Leilas bok Hello Cupcake!


Cholkadglasyr

60 g mjukt smör

4,5 dl florsocker

0,75 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

0,5 msk varmt kaffe (dubbla om man ska använda den till tårtglasyr)




Gör så här:

1. Vispa ihopsmör, florsocker, kakao och vaniljsocker så det blir krämigt.

2. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet och vispa till en slät smet. Blir den för fast så tillsätt mer kaffe så blir den lite krämigare.

 

Bra exempel på användningsområde, tårta!

 
 
Hanna

Hanna

31 augusti 2012 09:23

Hej!
Jag tänkte använda mig av chokladglasyren i helgen då jag ska baka en tårta, men jag undrar om det bara är mängden kaffe man ska dubbla eller är det hela receptet som ska dubblas?! :)

http://hdahlberg.blogg.se

 
Ingen bild

Lotta

31 augusti 2012 14:22

Hej! Det är bara kaffet som ska dubblas till tårtglasyren, så den blir lite smidigare. Lycka till och hoppas du gillar den!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards