En kaka i ugnen

Fransk päronkaka!

Av enkakaiugnen - 2012-05-20 20:43

   

Ännu ett recept från systrarna Bergenström. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Mandelmjölet binder ju inte lika bra som vetemjöl så det kan ju vara därför. Den ska säkert vara så, men det föll inte riktigt mig i smaken. Men både mamma och mormor gillade den och smaken var det egentligen inget fel på. Varma päron är ju riktigt gott! Ska göra mer av den varan framöver. La till kakan i LCHF-kategorin också, för den innehåller väldigt lite socker och inget vetemjöl. Vill man, så kan man nog minska ännu mer på det ganska om man vill, eftersom päronen blir så söta i sig.


Fransk päronkaka ca. 6 portioner

100 g mald sötmandel (behöver inte skållas och skalas, mal som den är bara).

2 msk smör att smöra formen med.

4 stora fasta päron

75 g rumsvarmt smör

5 msk socker

2 ägg

2 msk pressad citron


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg i en smord ugnsform.

2. Sätt in formen i ugnen och låt päron bli varma i ca. 15 minuter, så de nästan blir mjuka.

Gör mandelsmeten:

3. Rör smör och socker mjukt.

4. Rör ner äggen, ett i sänder och rör noga mellan varje ägg. Smaksätt med citron.

5. Ta ut formen ur ugnen och bred över mandeltäcket.

6. Grädda i ytterligare 15 minuter.

Servera kakan varm eller ljum med lite vaniljglass eller vispad grädde.

   

 
 
Ingen bild

Ewa

21 maj 2012 22:56

Låter gott. Man kanske kan ta 50/50 av vetemjöl och mandelmjöl. Ha en trevlig vecka.

 
Ingen bild

Yohannah

16 februari 2014 11:50

Jag bakar denna kaka just nu, men har varvat med päron och äpplen! Får se hur det smakar :)

enkakaiugnen

16 februari 2014 20:44

Hoppas att den blir/blev god!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards