En kaka i ugnen

Rabarber- och jordgubbspaj!

Av enkakaiugnen - 2012-06-04 18:55

     

   

Det här är en klassisk svensk smulpaj. Enkel att göra och väldigt god. Receptet kommer ur Leilas första bakbok, "A piece of cake". Den är lite av en bibel för mig, jag återvänder ofta till den eftersom jag sällan eller rättare sagt aldrig, blivit besviken när jag bakat något ur den. Även denna gång höll den måttet, pajen blev jättegod. Lite kul med ett sting av ingefära i den. Väldigt somrig är den också, perfekt sommarfika. Jag har gjort om receptet lite, eftersom jag inte ville ha kokos i smuldegen. Därför tog jag lite extra vetemjöl och havregryn istället.


Rabarber och jordgubbspaj 1 form

250 g kallt smör, tärnat i småbitar

1 ½ dl råsocker

3 ½ dl vetemjöl

2 ½ dl havregryn


5  stora stjälkar rabarber

200 g frysta jordgubbar (el. 6 dl färska)

½ tsk mald ingefära

1 dl strösocker

2 msk majsstärkelse


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Nyp ihop smöret med sockret och vetemjölet och blanda därefter i havregrynen. Blanda tills det blir en smulig deg. Om degen är för fast kan man tillsätta mer havregryn så blir den smuligare.

2. Skala och dela rabarbern i små bitar. Dela jordgubbarna.

3. Blanda jordgubbar, rabarber, socker, ingefära och potatismjöl i en bunke och lägg blandningen i en smord ugnsfast form.

4. Fördela smuldegen jämnt över frukten.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca. 25 minuter så den får lite färg.

Vaniljglass är ju en klassiker till!

     

 
 
Katarina

Katarina

5 juni 2012 03:11

Den ser ljuvligt god ut! Och med vaniljglass, så gott!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

6 juni 2012 22:08

Tack! Så härligt nu när man kan börja sommarbaka!

 
Ingen bild

Lotta i S-vall

6 juni 2012 14:27

Men ååå så smaskigt o vilken härlig Blogg, har precis hittat hit nu.
Här sitter en till som åxå bara älskar att baka :)
Hit återkommer jag gärna och ofta

Ha de gott

enkakaiugnen

6 juni 2012 22:08

Hej! Kul att du hittat hit, och lite roligt att du också heter Lotta och bor i Sundsvall :) Kom gärna tillbaka och lämna gärna en kommentar om du bakat något också, det är så kul att höra vad andra tycker om recepten! Ha det fint du med!

 
Ingen bild

Ingmarie

26 juni 2012 19:35

Mycket enkelt och bra recept, gillar jag. Luktar ljuvligt i ugnen är säkert jätte smarrig.

enkakaiugnen

26 juni 2012 21:41

Gillar också när det är enkelt och går fort, särskilt på sommaren! Hoppas du tyckte om den!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards