En kaka i ugnen

Snabbgjord halloncheesecake i glas!

Av enkakaiugnen - 2012-07-21 17:00

  

   

Igår var vi hos Fredrik och Veronica och åt supergod mat och spelade kort. Dom hade bland annat gjort lövbiffrullader,hur gott som helst! Måste göra det nånting framöver, har tänkt det länge men inte riktigt fått till det. Efter rullader och annat smaskigt så blev det efterrätt och snaps. Snaps visade sig ju vara mycket godare än jag alltid trott, hade för mig att det smakade whiskey men ack så fel jag hade. Efterrätten smakade också bra och var väldigt lättlagad med få ingredienser Jag hade aldrig använt smaksatt kesella förut, men igår provade jag den som är smaksatt med hallon och den var jättegod. Har man ont om tid eller bara vill göra något lättlagat men ändå gott så är det här en perfekt efterrätt. Så här gör man. (Ursäkta bildkvaliteten, hade bara mobilkameran så det blev lite suddigt).


Snabb halloncheesecake 4 port.

4-6 digestivekex

250 g Kesella hallon

1 dl blåbär

1 banan (el. 1 dl hallon)


Gör så här:

1. Krossa digestivekexen så de blir till smulor. 

2. Dela bananen i små bitar och blanda den med blåbären.

3.´ Lägg lite bärblandning i botten på varje glas. Fyll på med hallonkesella och lägg på lite mer bär. Avsluta med en klick kesella till och strö sist över kexsmulorna.

Ät direkt!

 
Den här efterrätten kan ju varieras på många olika sätt. Man kan ha andra bär och frukter i (persika och nektarin passar t.ex bra med hallon) eller välja kesella citrus eller kesella rabarber och kombinera med jordgubbar eller andra frukter. Somrigt, lättgjort och gott!

 
 
Katarina

Katarina

22 juli 2012 12:36

Ser mycket gott ut!

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
Caroline

Caroline

25 juli 2012 16:18

Ser grymt ut! Ska provas inom kort.

http://www.bolagravidsmycke.se

 
Ingen bild

Mattias Thuresson

26 juli 2012 22:16

Ser smarrigt ut! Tror på rabarberkesella med kanske blåbär? Syrligt sa räven!

enkakaiugnen

27 juli 2012 00:08

Tack! Kul att du hittat hit och att du länkade! Jag skulle också vilja testa rabarberkesellan, tycker den låter god. Ja med blåbär blir det nog ganska syrligt, men det är ju inne nu i matvärlden att det ska vara friskt och fräscht ;) Annars tror jag på jordgubbar till, eller banan. Rabarber och banan provade jag för ett tag sen ihop och det funkade kanon.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards