Jag försökte mig på GI och LCHF efter jul i år. Det var visserligen dömt att misslyckas redan innan det hade startat eftersom jag i princip lever för mackor och godsaker, men jag höll trots allt ut i en månad. Om jag inte hade blivit så låg i humöret hade jag kanske fortsatt, men jag kände mig så nere. Jag läste på om dieten och insåg att det kan bli så när man utesluter kolhydrater och att man då kan äta kosttillskott för att må bättre. Där drog jag en gräns kände jag. Det kan inte vara meningen att man ska äta så man blir deppig och sen fixa det med något slags piller istället för att bara äta vanligt. Nu skulle ju det här inlägget i och för sig handla om müsli och inte om min inställning till dieter men bara för att avsluta denna lilla utvikning så är min slutsats av det lilla experimentet att det nog ändå är klokast att äta lite av allt och helt enkelt inte så mycket socker. Och hux flux kunde jag äta både mackor och müsli till frukost igen. Så nu gör jag det och känner mig gladare än på länge!
Det här är min favoritmüsli och jag gör den säkert en gång i veckan, den tar slut fort. Man kan mixa lite som man vill med ingredienserna, utesluta några frön/gryn och tillsätta andra. Ta mer kokos och mindre solrosfrön och så vidare. Man får prova sig fram. Men ungefär så här brukar jag göra. Någon som har något annat bra müslirecept?
Rostad müsli med corn flakes och russin ca. 1,5 liter
4 dl fiberhavregryn