En kaka i ugnen

Kantarellpaj med västerbottenost!

Av enkakaiugnen - 2012-09-10 21:37

    

I lördags var Fredrik och Veronica här och det var som alltid både kul och trevligt! Vi åt en massa och spelade ett spel som vi verkligen fastnat för alla fyra. Vi har alltid spelat kort på tvären och bredden men sen vi började med det här spelet så har vi inte gjort annat. Det är skitkul! Kommer inte riktigt ihåg vad det heter nu, men det går ut på att man ska bygga tågrälsar över hela Europa på vissa förutbestämda sträckor och med ett visst antal vagnar. Det är mer spännande än det låter. Innan spelandet åt vi paj. Det här receptet var riktigt bra och vi saltade och kryddade en hel del. Västerbottenosten gör ju sitt också, den är ju så himla god. Vi hade skinkröra till också, efter det här receptet på renröra. Vi hittade ingen renstek, men skinka funkade lika bra. Här är pajreceptet, det kommer från recepten.se.


Kantarellpaj med västerbottenost Ca 4-5 portioner

1.5 dl dinkelmjöl med fullkorn

1.5 dl vetemjöl

125 g mjukt smör0.5 msk vatten


Fyllning:

300-400 g färska eller frysta kantareller

25-50 g smör att steka i
1 st gul lök3 st ägg0.5 tsk salt1 krm finmalen vitpeppar3 dl crème fraiche

100 g (3 dl) riven västerbottenost


Gör så här:

Pajdegen:

Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en pajform ca 24 cm i diameter.

1. Häll mjölet, smöret och vattnet i en bunke. Kör gärna med elvisp med degkrokar.

2. Tryck ut pajdegen i pajformen med fingertopparna. Ställ in pajformen i frysen 5 min eller kylskåpet 30 minuter. 3. Tryck några lufthål med en gaffel i pajbottnen. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.


Fyllningen:

1. Stek svampen i ordentligt med smör. Salta gärna och peppra lite grann efter behag. Stek på medelvärme eller något lägre i minst 10 minuter så att svampen blir genomstekt utan att bli bränd. Fördela svampen i pajskalet.

2. Hacka löken i småbitar. Stek löken i smör på medelvärme så att löken blir genomskinlig och genomstekt utan att bli bränd. Fördela löken i pajskalet.

3. Knäck äggen i en bunke och häll på saltet och vitpepparn.

4. Rör med en sked snabbt ihop äggsmeten med crème fraiche till en jämn smet.

5. Riv osten och rör ner den i äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet över svampen och löken och bred ut smeten så att den är jämnt fördelad och täcker svampen.

6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter tills pajen börjar bli gyllene. Det viktiga är att äggsmeten stelnat vilket man kan se om man skakar lite på pajen som då ska vara fast, ej rinnande.

Klart!

Servera med sallad och gärna med renröra till.


 
 
Katarina

Katarina

11 september 2012 03:34

Vilken ljuvlig paj!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

12 september 2012 22:11

Tack, vad snäll du är! :)

 
Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

11 september 2012 15:58

Tack för tipset! Nu vet jag vad jag ska hitta på med min påse med svamp som har i kylen:)!

http://www.jagomittliv.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

12 september 2012 22:11

Vad kul! Hoppas du gillar den! :)

 
madde-highheelslady

madde-highheelslady

13 september 2012 11:31

Hej Hej
Jag har nog aldrig varit inne hos dej tidigare...
Bra tips du har :)


Jag ville bara komma in och säga att idag uppdateras SEX&RELATIONER kategorin med:
4 snack som är bra att ha

och så kör jag en frågestund fram till 20.00

Välkommen in och kika :)
Önskar dej en fortsatt bra dag!

http://highheelslady.bloggplatsen.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards