Jo, jag hade ju en julgodissort kvar som inte finns här än. Men nu så! Det är helt enkelt chokladen till apelsintryffelpajerna som jag gjorde några vanliga tryfflar av. En väldigt smidigt sätt att göra tryffel på om man inte vill hålla på och kladda så mycket med att rulla bollar av den, är att hälla upp tryffeln i käckformar och garnera dem där. Nackdelen är att man kanske inte får ur all tryffel ur formen när man väl ska äta den men det är ju ett lyxproblem.
Apelsintryffel ca. 50 st
115 g mörk choklad
115 g mjölkchoklad
½ dl apelsinjuice
1 apelsin, finrivet skal av den
½ dl strösocker
½ dl vispgrädde
1 msk smör
Gör så här:
1. Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke.
2. Lägg socker, juice, skal och grädde i en kastrull. Låt det koka upp och häll det sedan över chokladen och rör ut chokladen till en slät smet.
3. Rör ner smöret och rör tills smeten är helt slät.
4. Fyll en spritspåse med tryffeln och spritsa ner den i knäckformar. Låt dem stelna i kylen.
5. Garnera gärna med apelsinskal eller något annat du tycker blir fint.
Klart!