En kaka i ugnen

Maränger!

Av enkakaiugnen - 2013-01-10 10:30


Maräng: ca. 50 st små

2,25 dl strösocker

4 äggvitor


Gör så här:

Sätt ugnen på grill och 225-250 grader.

5. Häll sockret och 1 ½ dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp och koka i ca. 8 minuter. Rör om då och då så inte sockret fastnar i botten.

6. Vispa under tiden äggvitorna till ett skum, gärna i matberedaren.

7. När sockerlagen kokat klart så häll i den lite i taget i äggviteskummet medan du vispar. Vispa sedan ytterligare en stund.

8.  Spritsa marängen i småkakeformar eller på ett bakplåtspapper.Gör gärna små toppar i marängen. Slår man lite försiktigt på marängen så följer den med upp när man drar upp det man slår med, och då blir det som toppar.

9. Ställ igen marängerna i ugnen i några sekunder, så att topparna får lite färg. Börja inte med något annat medan du väntar för det går jättefort!

Gott till glass, grädde och jordgubbar eller bara som dom är med lite choklad på.

 


 
 
Katarina

Katarina

10 januari 2013 11:31

Maräng är gott!

http://hovkonditorn.blogspot.comh

 
Ingen bild

uffe

11 januari 2013 13:21

Marängscwisch! Uffe o h e tänker att det är en av människans största landvinningar. Vi hörs!

enkakaiugnen

23 januari 2013 21:48

Ja, det har du rätt i. Det ska man ju naturligtvis göra av dom! Med bananer och chokladsås och grejer! Kanske Uffe kan bli bjuden på det nån dag? H E kan bli svårt däremot...bakar de något nu?

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards