En kaka i ugnen

Päronkaka med mandel!

Av enkakaiugnen - 2013-03-16 23:23

    

I måndags kliade det i bakfingrarna och jag hade en hel drös övermogna päron liggandes här som jag ville baka upp, och så blev det. Hittade ett recept på en mandelkaka i Hembakat som jag tryckte ner lite päron i. Det gick riktigt bra men gräddningstiden blev dubbelt så lång eftersom kakan blev betydligt blötare än i ursprungsreceptet. Den här kakan kallas i original för Tuppkaka, något jag aldrig ätit. Med päron blev den god, men kanske lite för söt. Nu är det ju i och för sig få av de som läser den här bloggen som skulle säga att det är något negativt. Så här är receptet.


Päron- och mandelkaka

2 ägg

2 dl strösocker

75 g smält smör

2 ½ dl vetemjöl

3 päron, skalade, urkärnade och skurna i bitar

1 dl skållade mandlar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i smör och mjöl och rör till en slät smet.

2. Häll smeten i en smordoch bröad form med löstagbar kant, ca. 22 cm i diameter.

3. Tryck ner päronbitarna i kakan och strö över den skållade mandeln.

4. Grädda i ca. 40 minuter. Kolla kakan efter halva tiden och lägg aluminiumfolie över den om den börjar få för mycket färg. Känn med en sticka att den är klar, den ska inte vara för kladdig.

5. Låt svalna och pudra sedan lite florsocker över den.

Klart!

 

 
 
Ingen bild

Ana

17 mars 2013 12:38

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com

enkakaiugnen

17 mars 2013 20:26

Hej! Låter intressant, ska fundera på saken!

 
Ingen bild

husetbakomlindarna.blogspot.com

17 mars 2013 20:14

Hej! Jag bakar ofta en liknande kaka som också kallas för Tuppkaka, tror det är för det inte är något bakpulver i den. Jag brukar fylla med bär t.ex krusbär eller vinbär, blir jättegod med en klick vispad grädde! Men nu ska jag göra den med päron också, fyra gamla päronträd ger skörd i mängder! Kram

enkakaiugnen

17 mars 2013 20:25

Låter verkligen gott med vinbär i, blir ju inte lika sött då! Hoppas du gillar den med päron i också!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards