Här kommer en liten försmak på påsken. Tanken var att glasyren skulle vara alldeles gul och toppad med passionsfrukt men det blir ju sällan som jag har tänkt mig i det här köket, mest på grund av att jag inte har det jag har tänkt använda hemma. Men har man bara lite gul karamellfärg i närheten så kan den här bli väldigt påskig och fin! Det är brownies med passionsfruktsglasyr och jag tycker att den typen av frukter passar väldigt bra på påsken. Passionsfrukt, mango, ananas och liknande, både för att dom är gula och passar väldigt bra ihop med choklad. Här är receptet, det är Leilas brownies och min glasyr. Känner mig ändå lite stolt, det är inte så ofta som jag lägger upp egna recept.
Påskbrownies med passionsfruktsglasyr ca. 20 st små(1 liten långpanna (ca. 15*30))
175 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl kakao
en nypa salt
3 ekologiska ägg
1½ dl vetemjöl
Glasyr:
100 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3-4 passionsfrukter
1 tsk pressad citron
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa socker och smör tills det blir krämigt/är bra blandat.
2. Rör ner kakao, sirap och salt.
3. Vispa ner ett ägg i taget och vänd därefter ner mjölet i smeten.
4. Blanda väl och häll sedan smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper).
5. Bred ut smeten och grädda sedan kakan i ugnen i ca. 30 minuter.
6. Låt kakan svalna innan du glaserar den.
Glasyren:
1. Vispa ihop alla ingredienser passionsfrukt och citron.
2. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner i smeten, pressa sist ner citronen.
3. Bred ut glasyren över kakan och garnera med det du har hemma, godis och strössel är ju lite påskigt.
Klart!