Här är mitt favoritrecept på tårtbotten. Enkel att göra och den blir både god och får en väldigt bra form och konsistens. På varje tårtinlägg står det vad jag fyllt tårtan med och anges inget annat är det den här bottnen som gäller. Jag har fått receptet av min mamma. Den kommer få följa med på kalas ikväll. Ha en fin sista april!
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
3,3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,1 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten.
Rör i, vispa inte.
3. Blanda sist ner det kokande vattnet och rör till en slät smet.
4. Häll upp i en smörad och bröad form med avtagbar kant (ca. 24 cm i diameter)
5. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
(Öppna inte luckan under tiden, då sjunker den.)
Klart! (Eller halvklart iaf, nu har man det roligaste kvar! Fyllningen!)