En kaka i ugnen

Rabarberscones!

Av enkakaiugnen - 2013-06-15 18:38

   

  

Det blev en väldigt rabarbrig dag idag! Har gjort både rabarberscones och en ny typ av rabarberpaj som jag har stora förhoppningar på. Men först ut är sconsen. Jag har haft ett väldans sug efter scones ett tag nu, särskilt när jag kommer hem från jobbet. Men vem rör ihop ett gäng scones då? Inte jag i alla fall. När jag pluggade hade jag som fredagstradition att äta scones på eftermiddan och liksom fira att pluggveckan var slut. Då hade jag alltid scones i frysen, fast då var det mest vanliga scones med olika mjölsorter och kryddor. Dom här sconsen är av det lite somrigare slaget, med rabarber i. Dom blev riktigt goda och jag åt dem med en massa smör. I receptet stod det att man kunde ha kanelsmör till, så det måste jag testa. Här är hur som helst receptet, ur en Allerstidning.


Rabarberscones Ca. 12 st

5 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk socker

2 tsk bakpulver

100 g smör

2 ½ dl mjölk

100 g rabarber i mindre bitar + 2 msk socker


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

1. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och rör ihop till en smulig massa.

2. Häll ner mjölken och blanda snabbt ihop till en deg.

3. Blanda rabarberbitarna med sockret och rör ner det i smeten.

4. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ner lite smet i varje form.

5. Grädda i ca. 15 minuter, tills de fått lite färg.

Klart! Servera gärna med smör och ost, eller med kanelsmör.


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards