En kaka i ugnen

Syltkakor med jordgubbssylt!

Av enkakaiugnen - 2013-06-20 20:00

       



Ja, det här var ju extremt somriga kakor visade det sig. Fick någon sags barndomskänsla och dessutom en väldigt stark känsla av att jag vill äta upp dom alla på en gång. Men det går inte, för dom ska ges bort nämligen. Kan ju faktiskt vara ett bra gå bort-tips kom jag på nu. Dom är ju nästan som små godisbitar, perfekt att ge bort på midsommar också. Receptet har jag tagit ur Leilas "A piece of cake", det är hennes grundrecept på småkakor. Men jag tog bort potatismjölet och la till maizena istället, jag hade helt enkelt inget potatismjöl. Dom blev hur som helst väldigt goda, både själva smeten och fyllningen, en riktigt somrig och god kaka! Här är receptet. Ett tips är att inte göra dom för stora, smeten ska räcka till 50 stycken, då har man gjort en bra storlek på dom.


Syltkakor ca. 50 st.

5 ½ dl vetemjöl

1 dl maizenamjöl eller potatismjöl

1 ½ dl florsocker

300 g smör

½-1 msk kallt vatten

Valfri sylt, jag hade jordgubb- och rabarbersylt.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Hacka smöret i små bitar och häll mjölblandningen över. Hacka ihop och knåda sedan ihop till en deg utan smörklumpar.

3. Häll i vattnet och knåda bara så att degen precis går ihop.

4. Lägg degen i en plastpåse i kylen i minst en timme.

5. Dela degen i 5 lika stora bitar och rullar 10 bollar av varje bit. Lägg bollarna på en plåt och platta till dom lite.

6. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg ner lite sylt i den.

7. Grädda i ca. 10 minuter.

Klart!

 
 
Ingen bild

Caitlin

6 oktober 2013 14:47

Hej, jag undra hur man förvara kakorna syltkakor? Kylen? Hur länge håller kakorna ?

//Caitlin

enkakaiugnen

6 oktober 2013 18:47

Hej!
Jag fryser alltid in det jag bakar, både småkakor och annat så fort som möjligt för att de ska smaka lika bra när jag tinar dem i efterhand. Småkakor behåller sin smak ca. 2-3 månader i frysen, men jag brukar ha dem där mycket längre än så, de smakar bra ändå. Om man inte vill frysa småkakor så håller de i några dagar i en burk med lock, man får smaka och känna sig fram. Hoppas du gillar kakorna!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards