En kaka i ugnen

Rabarbersaft!

Av enkakaiugnen - 2013-06-30 12:00

   

Var och hälsade på Sara här om kvällen och blev väldigt glad när jag skulle gå hem. Inte för att jag skulle gå hem, utan för att jag fick en hel flaska hemgjord rabarbersaft med mig. Blev väldigt glad, älskar hemgjord saft! Väldigt snällt också, att ge bort saft bara så där. Men sen är hon ju snäll också, Sara. Recceptet hade hon hittat i tidningen hembakat och saften var riktigt god. Lite sötsyrlig, perfekt sommarsaft! Här är receptet.

Blir man sugen på småkakorna så är det syltkakor med jordgubbssylt som finns här och krus med kanel och socker som finns här.


Rabarbersaft

1,7 kg rabarber

3 liter kokande vatten

saften av 1 citron

strösocker (350 g/avrunnen liter saft)


Gör så här:

1. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg den i en stor kastrull.

2. Slå det heta vattnet över tillsammans med citronsaften och rör om. Låt blandingen stå i rumstemperatur och marinera i ett dygn.

3. Sila saften två gånger - först genom ett durkslag och därefter genom en silduk.

4. Kontrollera mängden saft och mät upp rätt mängd socker.

5. Häll saften i en gryta, tillsätt socker och värm blandningen försiktigt till sockret löst sig. En hushållstermometer ska visa ca. 80 grader när saften är klar.

6. Tappa upp saften på varma flaskor och förslut.

Klart!

 

 
 
Kajsa

Kajsa

1 juli 2013 15:26

Oj vad läckert!

http://www.barnnamn.net

enkakaiugnen

7 juli 2013 23:03

Tack! Även om inte jag ska ta åt mig äran denna gång :)

 
Marie

Marie

3 juli 2013 18:56

Finns nog få saker som är så gott som rabarbersaft =)

http://marieguld.blogg.se

enkakaiugnen

7 juli 2013 23:03

Håller med! Och den här saften som jag fick var toppen!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards