Det luktar kanel i hela lägenheten nu och jag gillar det verkligen, det luktar ju bullar. Men det är inga bullar utan äppelbakning som pågår. Eller pågick snarare. Nu är det klart och det blev scones, äppelsnittar och Roy Fares äppelmuffins. Först ut blir äppelmuffinsen eftersom de blev godast helt enkelt. Ha i så mycket äpplen som möjligt, det är hela grejen.
Äppelmuffins med crumble Ca. 15 st
100 g smör
3 dl strösocker
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ msk kardemumma
3 dl mjölk
3 äpplen
Havrecrumble:
75 g smör
1 dl strösocker
1, 75 dl havregryn
1 msk malen kanel
½ dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Smält smöret.
2. Blanda de torra ingredienserna förutom sockret.
3. Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner mjölblandningen och mjölken lite i taget.
4. Rör sist ner smöret.
5. Skala och klyfta äpplena.
6. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Tryck ner 3-4 äppelbitar i varje muffins.
7. Smält smöret till havrecrumblen och blanda i resten av ingredienserna. Fördela strösslet på muffinsarna.
8. Grädda i ca. 20-25 minuter mitt i ugnen.
Klart! Funkar bra som dom är, eller med vaniljsås till.