En kaka i ugnen

Fröbröd - LCHF!

Av enkakaiugnen - 2014-02-24 07:30


Här kommer ett riktigt gott LCHF-bröd! Det är ju inte alltid som det blir så jättegott när man bakar utan mjöl, men det här var en fullträff. De gick åt fort. Väldigt lättbakat också, väl värda ett provbak. Här är receptet.
 
LCHF-fröbröd 1 halv brödform
2 ägg
1 msk olja
30 gram grovt hackade sötmandlar
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
2 msk riven kokos
2 msk linfrön
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ev. 1 msk russin
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Lägg mandlar och ägg i en bunke och mixa ihop det.
2. Rör ner resten av ingrediensera och blanda väl.
3. Smörj en liten brödform (jag använde en halv vanlig brödform) med smör och bröa med t.ex nötmjöl och fördela brödsmeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
   

 
 
Ingen bild

Annelie

24 februari 2014 19:50

Ser otroligt gott ut, blir nog mitt nästa bakprojekt. Får verkligen inspiration när jag läser din blogg.

 
Ingen bild

Caroline

26 februari 2014 20:31

Men vilken tur att jag tittade in på din blogg nu ikväll. Har ju gått och varit sugen på något hela dagen. Har nu ett stycke förbröd i ugnen. Tror att det var exakt vad jag behövde;) är tyvärr sugen på kakorna med lemon curd också. Kram och tusen tack för inspirationen!

enkakaiugnen

8 mars 2014 21:06

Vad roligt att du hittade hit! Hoppas att fröbrödet blev bra! Ja, testa lemon curd-kakorna också! :)

 
Ingen bild

Annelie

4 mars 2014 21:19

Tack för ett superrecept. Det blev hur gott som helst, dessutom är och känns det väldigt nyttigt.

enkakaiugnen

8 mars 2014 21:06

Vad kul att det blev bra! Dom funkar fint att rosta också!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards