Den här rullen var till pappa som tack för måndagens bravader, och det är en toppenrulle! Mest för att den höll ihop. hade jag bara haft mer lemon curd att ha i så hade den ju sett riktig fin ut också, men det hade jag inte så då räddade jag rullen med blåbärssylt istället. Men det fina var alltså inte fyllningen, utan att den var så lätt att lyckats med. Jag har under min karriär som glad bak-amatör hunnit kasta och svära över en hel del rulltårtor men inte över denna. Så testa den! och fyll med det du gillar mest!
Citron- och blåbärsrulle
3 ägg
1 ½ dl strösocker
finrivet skal av en halv citron
1/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2-3 dl lemon curd
alt, 1 dl lemon curd + 1 dl blåbärssylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca. 30 x 40 cm och vik upp kanterna lite.
1. Vispa ägg och scoker vitt och pösigt och rör ner citronskalet.
2. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
3. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret.
4. Grädda i 6-8 minuter, håll koll från efter 5 minuter och ta ut den när den är jämnt ljusbrun över hela plåten.
5. Låt den svalna lite och vänd sedan ner den på ett bakplåtspapper med lite socker på.
6. Pensla sidan som är uppåt med kallt vatten så blir det lättare att dra bort pappret.
7. Bred ut fyllningen över rullen och rulla ihop den.
Klart!
Bland det godaste som finns!