En kaka i ugnen

Eton mess - marängsviss men godare!

Av enkakaiugnen - 2014-03-27 15:00

   

This is it. Den här efterrätten besegrar allt, på alla sätt. Sjukt god, en massa olika smaker, kan varieras på alla sätt du kan komma på (kom just på att salta jordnötter och mörk choklad måste vara kanon i) och enkel att göra. Och den tar ut en totalt, har nog aldrig känt mej så osugen på efterrätt som efter detta. Det är min bror som är upphovsman, här är receptet.


Eton mess ca. 6 portioner

4 dl vispad grädde

1 burk kondenserad mjölk (eller köpt kolasås på tub)

7 kolakakor

1-2 dl hasselnötter

1 burk konserverade päronhalvor (i sirap/sockerlag)


Gör så här:

1. Lägg burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten. Burken måste vara täckt med vatten hela tiden den kokar. Låt burken småkoka i 1 ½ - 2 timmar till en kolasås. Låt svalna och öppna den.

2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet och krossa dem sedan lite.

3. Krossa kakorna till smulor och lite större bitar.

4. Skär päronhalvorna i små bitar.

5. Häll  nästan allt spad (spara 1 msk) från päronhalvorna i en stekpanna och koka ihop det tills det blir en tjockare smet med ganska stora bubblor, en karamell som är ganska lös. Det tar runt 10 minuter. Rör då och då. Häll upp och låt svalna.

6. Låt alla ingredienser svalna.

7. Lägg grädden i en stor skål. Blanda ner hasselnötter, chokladcookiesmulor och klicka i 1/4 av kolasåsen. Lägg ner päronbitarna och blanda om. Toppa med mer av alla ingredienser utom grädde och ringla över karamellen.

Servera tillsammans med det som blvit över av nötter, cookies, kolasås och päronbitar!

     

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards