Den här påsken går i absolut i chokladens tecken! Det är choklad överallt! I ägg, i termosar, på utflykt, i tårtan, i muffinsarna och i efterrätten. Det är svårt att hålla sig borta helt enkelt. I allt jag bakat den senaste veckan har det varit choklad så vänta er en lätt kakaochock de kommande dagarna. I torsdags fortsatte vi den fantastiskt fina traditionen med kusinpåskpyssel. I år blev det bara bakade saker och jag vet egentligen inte hur mycket påsk det var över det hela, eftersom den gula karamellfärgen blivit för gammal och de påskgula muffinsformarna helt enkelt inte fanns. Men roligt hade vi och massor av bakat blev det. Ett tips om man ska baka flera tillsammans och det är barn inblandade i ståhejet, är att göra en jättesats muffinssmet med vaniljsmak och sedan låta alla få några var att fylla med vad man vill. Sedan gräddar man dem och så får alla garnera med olika frostings, glasyrer och strössel. Superkul! Och kreativt. Vi gjorde en sats med choklad också och två olika sorters godis. Så avbröt vi allt mitt i och gjorde hamburgare istället. Man måste ladda om, det tar på krafterna. Man måste dricka mycket också, ha bra musik i bakgrunden och dansa lite till den också. Ungefär som ett marathon, ett bakmarathon! Här kommer grundreceptet på muffinssmeten och frostingen, båda två från Leilas ”A piece of cake”.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Frosting/Glasyr:
Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen. Om du vill ha flera färger så dela upp frostingen i olika bunkar och färga med karamellfärg.
Bred frostingen över muffinsarna eller spritsa ut den.
Garnera med strössel, riven choklad, nötter, bär eller något annat du gillar.
Klart!