En kaka i ugnen

Mammas chokladkaka med kokostosca!

Av enkakaiugnen - 2014-05-07 08:15


Nu blev ju inte den här bilden särskilt vacker men jag var tvungen att lägga upp den ändå för kakan var sjukt god! Det är mammas chokladkaka med lite smak av apelsin och med kokostosca på toppen. Saftig och väldigt god chokladsmak. Inte så svårbakad heller och fin eftersom den blev så hög, enligt uppgift på grund av en för liten form. Så vill man ha den lite högre så tar man bara en mindre kakform. Bake away!

 

Mammas chokladkaka med kokostoscaglasyr

150 g mörk choklad

200 g smör

2 ½ dl strösocker

4 ägg

saft och skal av 1 apelsin

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Kokosglasyr:

150 g kokosflingor

1 ½ dl strösocker

3/4 dl sirap

1 dl vispgrädde

50 g smör


Gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Smält chokladen i ett vattenbad.

2. Rör smör och socker poröst och tillsätt sen äggen, ett i taget.

3. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal och saft i den första blandningen.

4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det med.

5. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca. 26 cm i diameter.

6. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 30 minuter.


Glasyr:

Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud på svag värme i ca. 5 minuter, under omrörning.


7. Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren.

8. Grädda 10 minuter tills kokosglasyren får en fin ljusbrun yta.
   

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards