Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare. Det här är det bästa recept jag provat hittills när det gäller sockerfria muffins. De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Jag hade dadlar i och dessutom lite vetemjöl (mest eftersom jag vill och kan - det ingick inte i receptet) och det blev sötare än att bara baka med banan. Nästa gång ska jag prova att ha i lite bakpulver också så att de blir lite luftigare, får se hur det funkar. Men här är alltså gårdagens recept, de bästa sockerfria muffinsarna jag gjort hittills. Receptet kommer från Ulrika Hoffer.
Sockerfria och glutenfria chokladmuffins 10 st
3 dl mandel (alt. byt ut ½ dl mandel mot vetemjöl, men då blir det ju inte glutenfritt)
3 ägg
1 ½ dl dadlar
1 mogen banan
1 dl vatten
½ dl kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mixa mandeln till ett mjöl i en matberedare.
2. Tillsätt äggen och mixa en stund till.
3. Tillsätt överiga ingredienser och mixa till en slät smet.
4. Rör om och fördela i 10 normalstora muffinsformar.
5. Grädda i 15-20 min (kolla att de är klara med en provsticka, de ska inte vara kladdiga)
Servera som de är eller med bär och grädde!