En kaka i ugnen

Blåbärssylt!

Av enkakaiugnen - 2014-06-07 16:30

   

Sylt är alldeles för gott för att vara utan och det påminner mig om att jag äter pannkakor alldeles för sällan. När jag var liten så räknades pannkaka som middag, en väldigt bra regel. Här i det nya hemmet så gäller inte den regeln tyvärr. Våfflor däremot, är en helt annan sak. Märkligt. Ska ordna upp det där. Sylt är ju hur som helst löjligt enkelt att göra och dessutom billigt om man plockar bären själv. Ibland gör jag med syltsocker - då blir sylten lite fastare, men den här gången gjorde jag med vanligt strösocker och det blir minst lika gott. Den här sylten kommer dyka upp i en massa kakor framöver. Här är receptet.


Blåbärssylt ca. 9 dl

1 kilo blåbär

3 ½ dl strösocker (jag brukar börja med lite mindre mängd och smaka mig fram så det inte blir för sött)


Gör så här:

1. Lägg de rensade bären i en kastrull. Låt dem koka upp och koka på svag värme i ca 8-10 minuter. Rör om ibland.

2. Rör ner sockret och låt sylten koka upp igen och låt den koka i några minuter.

3. Häll upp sylten på väldigt rena glasburkar. Låt den svalna lite, sätt på locken och vänd sedan burkarna upp och ner så bildas ett vakuum och sylten håller längre.

Ät till allt du möjligtvis kan komma på. Kanske på kex med brieost? Eller i en muffins? Fler förslag?

   

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards