En kaka i ugnen

En klassiker - Blåbärssockerkaka!

Av enkakaiugnen - 2014-06-11 07:30

   

Här är en klassiker. En räddare i nöden, som går fort och är busenkel att göra. En sockerkaka som man kan slänga ner valfria bär i. Denna gång blev det blåbär. Receptet är Leilas, förutom blåbären då.


Sockerkaka 1 st

3 ekologiska ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk (jag tog hälften mjölk, hälften grädde)

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

lite salt

1 näve blåbär


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt noggrannt.

3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

4. Blanda ner mjölken i smöret och häll blandningen i äggsockret.

5. Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten (vispa inte!!)

6. Blanda ner blåbären.

6. Häll smeten i en smörad och bröad form. Häll pärlsocker på kakan.

7. Grädda i ca. 25-30 minuter, känn med en sticka så den inte är kladdig.

Klart!

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards