En kaka i ugnen

Jordnötssmör - med eller utan socker!

Av enkakaiugnen - 2014-06-17 07:30

   
En väldigt bra sida om man vill baka sockerfritt är just Baka Sockerfritt. Där finns bland annat det här jordnötssmöret. Enkelt att mixa ihop och riktigt gott, särskilt i kakor. Jag valde att söta min med lika mycket vanligt socker men vill man inte det så kan man ju använda sötströ. "Vad ska man ha det på då?" undrade Björn och jag hade inget riktigt bra svar. Någon som har tips? Vad har ni jordnötssmör till? Rostmackor med sylt och jordnötssmör kom jag på, men om man inte vill vara Elvis, är det någon som har ett annat tips då?
 
Jordnötssmör ca. 2 dl
250 gram salta jordnötter
30 gram rumsvarmt smör
1/4 dl rapsolja (el. kokosolja)
½ tsk vaniljpulver
2 -3 msk socker (eller sötströ)
 
Gör så här:
1. Mixa jordnötterna i en mixer till en kladdig smet.
2. Rör ner vaniljpulver och socker och mixa igen.
3. Tillsätt smör och kokosolja (ju mer smör eller olja desto lösare jordnötssmör) och mixa allt tills smöret har den konsistens du vill.
4. Förvara smöret i kylen.
   

 
 
Sara

Sara

18 juni 2014 06:15

Jag köper alltid osötat jordnötssmör. Barnen brukar få det till mellanmål (vi bor trots allt i USA :)) och de brukar ha det på knäckebröd, ibland med bananskivor eller halverade vindruvor på. Ibland doppar de äppelklyftor i jordnötssmör. Jag använder det till sås tillsammans med kokosmjölk, lime, purjolök och sambal oelek.

http://familjenlalloo.wordpress.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards