Efterrättspanik inför midsommar? Här är en räddare i nöden, en finfin sommarefterrätt.
Lätt att göra och gott, inte så sött och fett utan ganska lättsmält om man ätit en massa grillat eller någon form av somrig buffé eller helt enkelt bara tryckt i sig för mycket mat. Det är som en snabbgjord cheesecake med jordgubbar och den går att variera lite som man vill. Jag ska använda chokladkakor istället för digestivekex och kanske byta ut lemon curd mot passionsfruktscurd. Man kan byta ut bären också, om man t.ex vill ha hallon istället. Så ta det du har och blanda som du vill helt enkelt. Eller följ receptet. Ha en fin midsommar!
Snabbgjord jordgubbscheesecake 4 port
0,75 l färska jordgubbar
3 dl grädde
2 msk lemon curd
Ca. 8 digestivekex
Gör så här:
1. Skölj och ansa jordubbarna och skär dem i klyftor eller mindre bitar.
2. Vispa grädden, men inte för hårt.
3. Rör lemon curden lite, så den blir lite lösare och rör ner den i grädden.
4. Mosa digestivekexen så det blir smulor.
5. Varva jordgubbar, gräddröran och digestivekexen i fina glas eller skålar, eller låt alla få göra sin egen efterrätt som dom vill.
Klart!
Glad midsommar!