En kaka i ugnen

Chokladkaka med glasyr och nötter!

Av enkakaiugnen - 2014-07-17 08:15


Här är en av mina absoluta favoritkakor, älskar chokladsmaken i den här kakan! Den är i lite lyxigare format den här gången, med glasyr och nötter, i vanliga fall får den vara som den är. Väldigt enkel att göra och snabbt går det. Den påminner lite om snoddaskakor men är i sockerkaksform. Man kan ju dekorera lite som man vill med strössel, kokos eller nötter. Tror att det skulle bli kalasgott med hallon eller jordgubbar på toppen också. 

  

Mariannes chokladkaka 1 st

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten


Glasyr:
Chokladglasyr:

1½ msk smör

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

2 msk kallt kaffe

1½ msk kakao

Kokos till garnering

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.  

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ner det i smeten.

5. Tillsätt äggen och blanda ner dem i smeten.

6. Tillsätt sist vattnet och rör till en jämn smet.

7. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

8. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

Låt kakan svalna.


Chokladglasyren:

1. Smält smöret.

2. Rör ner de övriga ingredienserna och rör till en slät smet (det är mycket släta smeter nu).

3. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över mycket kokos eller nötter.

 

 
 
Ingen bild

Annelie

19 juli 2014 21:59

Vilket enkelt recept på en så fantastiskt god kaka.

enkakaiugnen

23 juli 2014 23:58

Ja, den är ju superlätt att göra!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards