En kaka i ugnen

Päronsnitt!

Av enkakaiugnen - 2014-07-31 08:00

   

De här kakorna finns i väldigt många olika varianter här på bloggen. Man kan hitta dem med lemon curd, lingonsylt, blåbärssylt (som ofrivilligt fick smak av en kycklinggryta pga av en kylskåpsmiss), äppelmos och solroskärnor. Det finns några utan sylt också, en kryddig en med jordnötter och chaisocker till exempel.

Just den här sorten smakar päronmarmelad och pistage, en lite lyxig småkaka faktiskt.


Päronsnitt med pistage ca. 20 st

125 g smör

3/4 dl strösocker

1 ägg

3 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 dl päronmarmelad

2 msk hackade naturelle pistagenötter

florsocker + ca. ½ tsk citronsaft el. vatten (till glasyren)


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka ihop smör och socker på en skärbräda (eller i matberedare med kniv).

3. Lägg hacket i en bunke och rör ihop till en slät smet.

4. Rör ner ägget i smeten och blanda väl.

5. Blanda ihop mjöl och bikarbonat bra och rör sedan ner det i äggsmeten. Rör och knåda ihop till en smidig deg.

6. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar.

7. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tycker till dem så de blir platta och ca. ½ dm breda längder.

8. Gör en skåra i mitten av varje längd och lägg marmeladen däri.

9. Strö över pistagenötterna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Låt dem svalna något och skär sedan längderna på snedden med ca. 2 centimeters mellansum så det blir sneda bitar.

10. Rör ihop florsocker och vätskan och ringla över de avsvalnade kakorna.

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards