En kaka i ugnen

Sockerfria müslikakor!

Av enkakaiugnen - 2014-08-14 08:00

   

Eftersom müsli är så gott som det är, så borde det ju inte krävas så mycket socker för att göra müslikakor. Det var utgångspunkten för det här receptet och det blev helt okej. Det är däremot inte samma sak som att baka med socker, det kan vara bra att veta för det blir lite mer smakrikt och lite nötigare utan socker. Men de blev väldigt goda, tycker jag! Jag sötade med både banan och dadlar och hade i en hel del müsli. Man måste platta till dem en del, för de flyter inte ut i ugnen. Här är receptet, med inspiration från Baka Sockerfritt.


Sockerfria müslikakor 12-15 st

2 dl mandelmjöl
3 msk grahamsmjöl
1, 75 dl müsli
2 krm vaniljpulver
4 krm bikarbonat

40 gram smör
1 äggula
40 gram philadelphiaost
3 - 6 droppar bittermandelarom
1/4 banan

2 torkade, urkärnade dadlar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Blanda de torra ingredienserna med varandra.

2. Rör ner äggula, philadelphia, smör och bittermandelarom.

3. Mixa dadlar och banan och rör ner det i smeten.

4. Mixa smeten så den blir slät.

5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtpapper och forma kakorna runda och platta. Strö lite müsli på dom.

6. Grädda i ca. 30 minuter, titta till dem ibland.

Klart!

   

 
 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

14 augusti 2014 14:20

Vilka fina kakor! och fint kakfat :)

http://bakasockerfritt.se

enkakaiugnen

17 augusti 2014 22:58

Tack! Ett loppisfynd, det finns ju så otroligt mycket fint i bakväg på loppisar!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards