Egentligen ska jag inte baka sånt här för jag kan inte låta bli dom! Älskar skorpor, kex och småkakor alldeles för mycket. Blir ju desto roligare att baka då i och för sig och skorpor är ju väldigt enkla att få till. Det här receptet hittade jag också hos Hippiehäxan och jag la till kardemumma för jag tycker det är så väldans gott i skorpor. Här är receptet, bake away!
Grahamsskorpor (ca. 20 st)
2, 5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
½ msk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk socker
1 krm kardemumma blandas.
1,25 dl liter mjölk
75-100 gr smält avsvalnat smör.
Sätt ugnen på 250 grader.
1. Blanda mjölen, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke.
2. Rör ner mjölen och därefter det avsvalnade smöret. Arbeta ihop till den smidig deg.
3. Kavla ut till en ca 1 cm tjock platta och tryck ut rundlar med ett glas.
4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader.
5. Ta ut och dela varje bulle i två bitar. Lägg tillbaka på plåten och torka dem i ugnen igen i ca 1 timme (tills de torkat).
Skorpor måste man äta med smör och ost, helst marmelad också. Och te! Hinkvis med te. Ha en fin kväll!