En kaka i ugnen

Päron- och äppelpajkaka!

Av enkakaiugnen - 2014-10-19 16:49

   

Den här kakan kom till eftersom jag inte kunde bestämma mig om jag skulle baka med äpplen eller päron, eller om det skulle bli en paj eller en kaka. Så då kombinerade jag alltihop och det gick finfint det med. Det blev en tunn kaka i botten, men päronskivor på och sedan en smuldeg med kardemumma, mandelmassa och en massa annat gott. Jag tyckte om den, det är alltid gott med extra smuldeg på toppen. Den var kanske lite för söt, skulle nog ha kunnat ge den lite citron också för lite mer syra. Det får bli nästa gång. Roligt att det blev så bra i alla fall, för det var både ett infall och ett påhitt. Ät den med vispgrädde eller vaniljsås.


Päron- och äppelpajkaka

1, 25 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

50 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 ägg

1 dl äppelmos

2 päron


Smuldeg:

½ dl strösocker

1 ½ dl vetemjöl

½ dl havregryn

½ tsk bakpulver

1 ½ tsk kardemumma

75 g grovt riven mandelmassa

60 g rumsvarmt smör


Gör så här:

1. Smörj en springform, ca. 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop smör och socker och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.

3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och vänd sedan ner det i smeten.

4. Rör ner sylten och bred ut smeten i springformen.

5. Skala och kärna ur päronen, skär dem i skivor och lägg ut dem över kakan.

6. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen och nyp sedan ihop dem med smöret till en smulig massa.

7. Fördela smulorna över päronen på kakan.

8. Grädda i ca. 30 minuter tills kakan fått lite färg.

Klart!

   

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards