En kaka i ugnen

Sockerfria och nyttiga mazarinbollar!

Av enkakaiugnen - 2014-10-21 12:00

 

Här är en variant på de sockerfria chokladbollarna som jag har blivit helt tokig i. Eftersom jag verkligen gillar bittermandelsmaken så ville jag prova att smaksätta bollarna med den istället för kakao. Det funkade riktigt bra. Det är varken socker eller mjöl i dessa bollar, de är sötade med torkade dadlar. Ett bra tips är att vispa ihop smeten med elvisp, då slipper man kladdandet.


Sockerfria mazarinbollar - 10 stycken

1 ½ msk hett vatten
40 gram torkade dadlar (utan kärna)
20 gram smör
½  dl havregryn
½ dl riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
6-8 droppar bittermandelarom


Sockerfria chokladbollar
1. Hacka eller mixa dadlarna till mindre bitar.

2. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa någon minut med elvisp. Forma bollar av degen och rulla i riven kokos.

Klart! Förvara i kylen.

 

 
 
Trollmamma

Trollmamma

24 oktober 2014 07:49

Åh, trevligt med chokladfria bollar! Me likey! För mig är det viktigare att de är utan kakao än att de är utan socker o mjöl. Gillar idén med bittermandelsarom, ska nog testas. :)
Men, det står "chokladbollar" som rubrik över hur man gör, kanske du vill ändra? :)
Tack för ett bra tips! /Trollmamma

http://trollcafeet.wordpress.com

enkakaiugnen

30 oktober 2014 22:07

Tack! Kul att du gillade dem :) Och tack för att du såg att det stod fel i receptet!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards