Här kommer en ny variant på müslikakorna som finns på bloggen sen innan. Det här receptet är lite nyttigare och bakat med kokossocker och rågsikt istället för vetemjöl och strösocker. Smaken var nästan densamma och det är en av mina favoriter, antagligen för att jag är helt tokig i müsli. Här är receptet.
Müslikakor med kokossocker Ca 20 st små
100 g smör
2 dl müsli eller havregryn (müslirecept finns här)
1 1/2 dl rågsikt
1/2 dl kokossocker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda i müsli eller havregryn, vetemjöl, socker, sirap och bakpulver.
3. Forma smeten till bollar, ca 20 st, och platta till på bakpappersklädda plåtar.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna är gyllene.
Klart!