Har fått en stark kärlek till apelsiner nu på slutet, blivit nästan besatt av dem. De är ju så sjukt goda nu, särskilt blodapelsinerna. Egentligen är de ju absolut godast som de är eller som färskpressad jucie men jag ville ändå baka nåt av dem. Det blev en kladdkaka, efter samma princip som citronkladdkakan jag gjorde för några år sen. Den blev riktigt god och inte för kladdig. Lite väl söt kanske, man kan nog dra ner lite på vaniljsockret egentligen. Vill man ha den lite mindre fast och mer kladdig så får man helt enkelt grädda kortare tid. Hoppas ni har en fin helg!
Apelsinkladdkaka
1,5 Blodapelsin (saft och skal)
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
1. Smörj och bröa en springform med avtagbar kant, ca. 24 cm i diameter.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker fluffigt.
4. Riv apelsinskalet (bara det orange, inget vitt får komma med) och pressa ner apelsinsaften i smeten.
5. Blanda i vaniljsocker, mjöl och sist smöret.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter (kortare tid om det ska vara kladdigare).
Klart!
Servera med vispgrädde och chokladgrädde.